International Seminar: Quran and Answers to Contemporary Issues

Sekolah Tinggi Ilmu Al-Quran (STIQ) Al-Lathifiyyah (College of Quran Science) proudly presents the 1st international seminar on Quranic studies on the occasion of the 6th anniversary of the STIQ Al-Lathifiyyah. The seminar will be held online with Zoom platform and also offline meeting* in Palembang, Indonesia, on February 5, 2022. Under the theme “Quran and Answers to Contemporary Issues”, the aims of this seminar are mapping and formulating answers and/or solutions to contemporary problems based on the light of guidance (hudan) from the Quran. The problems in question is like: religious moderation and extremism; religion and in the Covid-19 pandemic order; islamophobia in the West; or anything relevant and novelty.

Keynote Speakers:

1. Prof. Dr. Said Agil Husin al-Munawwar, MA (UIN Syarif Hidayatullah, Indonesia)

2. Dr. Muhammad al-Husain Farag (Al-Azhar University, Mesir)

Plenary Speakers:

1. Yulia Riswan, S.Fil, MA (Freiburg University, Jerman)

2. Muhammad Mustajab, Lc, M.H.I (UIN Sultan Thaha Jambi, Indonesia)

3. Za’imatil Ashfiya, M.Pd.I (UIN KH. Ahmad Shiddiq Jember, Indonesia)

4. Ulviyatun Ni’mah, S.Th.I, M.Ag, MM (STAI Taruna Surabaya, Indonesia)

5. Tri Handayani, M.Us (STIQ Al-Lathifiyyah Palembang, Indonesia)

6. Andy Hariyono, Lc, M.Ag (STIQ Al-Lathifiyyah Palembang, Indonesia)

More Information:

Registration: https://bit.ly/intseminarstiqlathifiyyah

Booklet: https://bit.ly/tor-stiq-2022

WhatsApp: 0853-6969-7081

Website: www.stiqlathifiyyah.ac.id

BAHASA INDONESIA

Sekolah Tinggi Ilmu Al-Quran (STIQ) Al-Lathifiyyah dengan bangga mempersembahkan seminar internasional ke-1 dalam ilmu-ilmu Al-Quran dalam rangka dies natalis ke-6 STIQ Al-Lathifiyyah. Seminar ini akan diselenggarakan secara daring dengan platform Zoom dan juga tatap muka di Palembang, Indonesia, pada Sabtu, 5 Februari 2022. Mengusung tema “Al-Quran dan Jawaban atas Isu-Isu Kontemporer”, seminar kali ini bertujuan memetakan dan merumuskan jawaban dan/atau solusi problematika kontemporer berdasarkan cahaya petunjuk (hudan) dari Al-Quran. Masalah-masalah yang dimaksud seperti: moderasi agama dan ekstremisme; agama dan dalam tatanan pandemi Covid-19; islamofobia di Barat; atau apapun yang relevan dan baru.

Narasumber Utama:

2. Dr. Muhammad al-Husain Farag (Al-Azhar University, Mesir)

Narasumber Sesi (Panelis):

1. Yulia Riswan, S.Fil, MA (Freiburg University, Jerman)

2. Muhammad Mustajab, Lc, M.H.I (UIN Sultan Thaha Jambi, Indonesia)

3. Za’imatil Ashfiya, M.Pd.I (UIN KH. Ahmad Shiddiq Jember, Indonesia)

4. Ulviyatun Ni’mah, S.Th.I, M.Ag, MM (STAI Taruna Surabaya, Indonesia)

5. Tri Handayani, M.Us (STIQ Al-Lathifiyyah Palembang, Indonesia)

6. Andy Hariyono, Lc, M.Ag (STIQ Al-Lathifiyyah Palembang, Indonesia)

Informasi Lain:

Registrasi: https://bit.ly/intseminarstiqlathifiyyah

Buku Acara: bit.ly/tor-stiq-2022